Axelle Red

Axelle Red

Limburgse, Vlaamse, Belgische, Zangeres, componist, producer, mode-icon, Maatschappelijk geëngageerd.
Licentiaat in de rechten. Axelle Red is het allemaal...

Opgegroeid met de songs van Stax, Motown, Isaac Hayes en Tapestry van Carole King. Winnares van een Victoire de la Musique (beste vrouwelijke artiest in Frankrijk) en van een NRJ Music Award vorr haar opmerkelijk duet met Renaud ("Manhattan-Kaboul"). Onderscheiden als chevalier des Arts et Lettres in Frankrijk, als commandeur in de kroonorde in België en met een eredoctoraat van de Universiteit van Hasselt.

Met haar vurige persoonlijkheid komt ze tot in de verste hoeken van de planeet. Van het Stade de france, waar ze in 1998 met Youssou N’Dour de wereldbeker voetbal opende met "la cour des grands", tot het Sportpaleis in Antwerpen en het Palais des congrès in Parijs, waar ze optrad in het gezelschap van soullegendes Wilson Pickett, Sam Moore, Eddie Floyd en Percy Sledge. Van het voorplein van het kaastel van Versailles, waar ze voor live 8 zong, tot dat van het Koninklijk Paleis in Brussel, ter gelegenheid van het 0110-concert vor verdraag-zaamheid. Ze was in Haïti, Laos Niger, Congo,Liberia, Sri Lanka en Sierra Leone voor UNICEF, waarvan ze sinds 1997 ambassadrice is Axelle verkocht meer dan 5 miljoen albums, nam op in Nashville, Woodstock maar vooral Memphis met lengendarische muzikanten als Lester Snell (Isaac Hayes), Steve Cropper (booker T & the MG’s), Roger Hawkins (Aretha Franklin), Mark Plati (David Bowie), haar recnte album "rouge ardent" werd met platinum bekroond en de gelijknamige single was 1 van de meest gedraaide songs in 2013.

Axelle’s tomeloze liefde vorr muziek, passie voor het leven en altruistische inzet voor een betere wereld zijn de blauwdruk voor alles wat ze onderneemt. Het voorbije jaar concentreerde ze zich op de opnames van het nieuwe album "Acoustic".

Wij zijn dan ook bijzonder verheeugd deze wereldvedette in Aalter te mogen ontvangen !

Un message, un commentaire ?

Forum sur abonnement

Pour participer à ce forum, vous devez vous enregistrer au préalable. Merci d’indiquer ci-dessous l’identifiant personnel qui vous a été fourni. Si vous n’êtes pas enregistré, vous devez vous inscrire.

Connexions’inscriremot de passe oublié ?